Wersja ze szczypiorkiem i suszonymi pomidorami. Pasuje do każdego rodzaju pieczywa, można ją też „odchudzić”, dodając niewielką ilość majonezu (albo wcale, zamieniając majonez na łyżkę oliwy) i mamy danie dietetyczne. Warto zrezygnować z blendera chwilę pomęczyć się miażdżąc jajka widelcem, co da o wiele lepszy smak.

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • kilka suszonych pomidorów
  • szczypiorek
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na małe kawałki a następnie widelcem ugniatamy aż powstanie pasta. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.

Bartek & Sylwia
Author

SamaSzama to nasz wspólny projekt internetowej książki kulinarnej, która ma pokryć potrawy na cały rok. Liczą się składniki dobrej jakości, świetny smak ale i prostota przygotowania posiłków. Mamy nadzieję, że nasze przepisy Ci się spodobają.

Napisz komentarz