SamaSzama.pl

Zupa krem marchewkowo-imbirowy z mlekiem kokosowym

Zupa krem marchewkowo-imbirowy z mlekiem kokosowym

Słodki i rozgrzewający krem marchewkowy z pikantną nutką imbiru i mlekiem kokosowym to idealna propozycja na mroźne dni.

Smak tej zupy można urozmaicić dodatkami takimi jak curry, pestki dyni, parmezan, kolędra, grzanki czy jak u mnie chipsami z szynki parmeńskiej. Spróbujcie sami!

 

Składniki

 

Sposób przygotowania

Ugotuj bulion z warzyw wraz z dodatkowymi marchewkami. Cebulkę drobno posiekaj i zarumień na patelni z odrobiną masła i soli i dodaj do zupy. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą, gładką masę. Do tak powstałego kremu dodaj mleko kokosowe i imbir. Zagotuj a następnie przypraw. Szynkę parmeńską ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz w piekarniku przez kilka minut. Tak powstałym chipsem udekoruj talerz z zupą. Smacznego!

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis

  • gin

    Mmm, musiała smakować bajecznie :)