SamaSzama.pl

Zupa z pieczonej papryki

Zupa z pieczonej papryki

Aromatyczna, pikantna zupa paprykowa z sycącymi „kluseczkami mięsnymi” jest idealnym pomysłem na obiad w zimne dni. Polecamy!

 

Składniki

 

Sposób przygotowania

Oczyść papryki, obierz cebulę i pokrój na ćwiartki. Papryki, cebule i czosnek wyłóż na blachę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut. Podczas pieczenia ugotuj bulion na warzywach (marchewka, pietruszka, por, seler, ziele angielskie, liść laurowy, sól) i dorzuć mięso mielone z szynki. Gdy papryki się upieką obierz je ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Wyjmij warzywa z bulionu. Do wywaru dodaj paprykę, cebulę i czosnek. Dolej również połowę przecieru pomidorowego i gotuj jeszcze przez chwilę. Przypraw chili, solą i pieprzem. Przed podaniem posyp natką z pietruszki. Smacznego!

galeria1 galeria2 galeria3 galeria4

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis