SamaSzama.pl

Czekoladowe babeczki chili z ricottą

Czekoladowe babeczki chili z ricottą

Z okazji nadchodzących Walentynek chcę Wam zaproponować menu przygotowane specjalnie na tę okazję. Zaczynamy od końca – od pikantnego deseru.

 

Składniki

 

Składniki na krem z ricotty

  • ser ricotta
  • 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego
  • 4 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania

W dużej misce zmieszaj dokładnie suche składniki: przesianą mąkę, cukier, kakao i proszek do pieczenia a następnie dodaj do nich pozostałe mleko, jajko i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Dodaj szczyptę chili. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników przełóż ciasto do foremek na muffinki. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 10 minut. Przygotuj krem mieszając ricottę, serek waniliowy i cukier puder. Gdy babeczki się upieką i nieco wystygną udekoruj je kremem, możesz też dodać do ozdoby ulubiony owoc. Smak ricotty świetnie uzupełnią truskawki. Smacznego!

 

galeria1 galeria2 galeria3 galeria4 galeria5 galeria6

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis