SamaSzama.pl

Krewetki królewskie z czosnkiem i pietruszką

Krewetki królewskie z czosnkiem i pietruszką

Na Walentynkową przystawkę „dla Niego” proponuję pyszne krewetki królewskie w aromatycznym czosnkowym maśle z pietruszką.  Możesz je podać z chrupiącą bagietką i popijać schłodzonym białym winem. Idealnie!

 

Składniki

 

Sposób przygotowania

Najpierw opłucz i oczyść krewetki. Możesz też tak jak ja zostawić je do obrania na talerzu. Przyda się wtedy przy stole dodatkowy ręczniczek. Na patelnię dodaj masło i przysmaż na nim  drobno posiekany czosnek. Następnie dorzuć krewetki i smaż każdą przez około 2 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dodaj pietruszkę, możesz też odrobinę podlać je białym winem. Dopraw solą, chili i pieprzem. Podawaj ze świeżą bagietką lub na sałacie, udekoruj plastrami cytryny. Smacznego!

 

krewetki królewskie z czosnkiem i pietruszką krewetki królewskie z czosnkiem i pietruszką krewetki królewskie z czosnkiem i pietruszką krewetki królewskie z czosnkiem i pietruszką

 

 

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis