SamaSzama.pl

Kurczak z mango i chili w szynce parmeńskiej

Kurczak z mango i chili w szynce parmeńskiej

Pyszne słodko-ostre kąski z kurczaka i mango są idealne na przekąskę. Podane z ryżem mogą też być daniem głównym. Oprócz smaku zaletą tego dania jest to, że jest proste i szybkie w przygotowaniu. Spróbujcie sami…bo kurczak nie musi być nudny!

 

Składniki

 

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokrój kawałki i przypraw imbirem mielonym i odrobiną soli. Papryczki oczyść z pestek i pokrój w cieniutkie paseczki. Mango pokrój w plasterki. Szynkę parmeńską rozłóż na blacie, połóż na niej kawałek kurczaka, dodaj plasterek mango i paseczek papryczki. Zawiń dokładnie i przekłuj drewnianym patyczkiem do szaszłyków. Posyp wiórkami kokosowymi. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 30-35 minut. Tak przygotowane piersi z kurczaka świetnie smakują ze słodkim sosem chili. Zamiast mango możecie też użyć ananasa lub awokado. Pycha!

 

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis