Ten szybki, prosty i tani deser nie wymaga specjalnych przygotowań, wystarczy mieć pod ręką dojrzałe banany. Ich słodki smak nie jest wcale gorszy od najlepszego ciastka…

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Banany umyj i pokrój równo wzdłuż na pół. Posyp je cukrem, cynamonem i wiórkami kokosowymi (zamiast wiórek możesz też użyć płatków migdałowych). Piecz w piekarniku w 190 stopniach przez 10 minut, aż skórka zrobi się czarna. Możesz podać z Nutellą lub lodami waniliowymi.

Bartek & Sylwia
Author

SamaSzama to nasz wspólny projekt internetowej książki kulinarnej, która ma pokryć potrawy na cały rok. Liczą się składniki dobrej jakości, świetny smak ale i prostota przygotowania posiłków. Mamy nadzieję, że nasze przepisy Ci się spodobają.

1 Komentarz

Napisz komentarz