SamaSzama.pl

Roladki schabowe z serem brie, orzechami i ananasem

Roladki schabowe z serem brie, orzechami i ananasem

Pyszna i prosta alternatywa dla kotletów de volaille. Jest także dużo chudsza bo zrobiona bez dodatkowego tłuszczu i pieczona w piekarniku. Jeśli lubicie połączenie ananasa ze schabem to koniecznie musicie spróbować tej wersji.

 

Składniki:

Sposób przygotowania:

Kawałki schabu rozbij na około 5 mm grubości i połóż dwa obok siebie zakładając jeden na drugi na około 2-3 cm. Następnie połóż na nich 2 plasterki szynki parmeńskiej, kilka kawałków ananasa, sera brie i orzechów włoskich. Wszystko razem zwiń w roladkę pamiętając o tym, aby brzegi schować do środka. Roladki możesz związać sznurkiem lub przebić patyczkiem do szaszłyków tak, by się nie rozpadły podczas pieczenia. Tak przygotowane mięso posyp ulubionymi przyprawami i piecz w piekarniku przez około 35 minut w 185 stopniach. Przed podaniem wyjmij patyczki i pokrój na kawałki o grubości około 2-3 cm. Smacznego!

 

 

 

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis