SamaSzama.pl

Jajecznica na porach

Jajecznica na porach

To wspaniała i prosta, dwuskładnikowa propozycja śniadaniowa. Delikatny i słodki smak zarumienionego pora daje wyjątkowy charakter smażonym jajkom. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej wersji jajecznicy to koniecznie musicie nadrobić zaległości!

 

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Pora umyj, obierz i pokrój na plasterki o grubości około 0,5 cm. Na patelni rozpuść masło i wrzuć na nią plasterki z pora, posól odrobinę. Gdy por zmięknie i delikatnie się zarumieni wbij ostrożnie jajka, tak by żółtko się nie rozpłynęło. Po kilku chwilach, gdy spód jajek się zetnie przewróć jajka szeroką drewnianą łyżką aby białko ścięło się z obu stron. Smaż jeszcze przez chwilę i gotowe! Najlepiej smakuje z domowym pieczywem, smacznego!

 

jajecznica-na-porach1Jajecznica na porach Jajecznica na porach Jajecznica na porach Jajecznica na porach Jajecznica na porach

 

 

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis

  • Dorota Śmietna

    Cudowny pomysł! :) Bardzo fajne śniadanko!