SamaSzama.pl

Grillowane szaszłyki z kurczaka i ananasa

Grillowane szaszłyki z kurczaka i ananasa

Sezon grillowy rozpoczęty! Świetnym pomysłem na grilla są szaszłyki. Dają nam wiele możliwości łączenia smaków i na pewno się nie znudzą. Dodatkowo pracy z nimi nie ma zbyt wiele a mogą stać się pyszną propozycją dla każdego.

Możesz je podać ze swoim ulubionym sosem. Świetnie pasuje też czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego.

 

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • świeży ananas
  • 2-3 czerwone cebule

 

Składniki na marynatę:

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka oczyścić i pokrój na mniejsze kawałki. W misce wymieszaj składniki marynaty z kurczakiem i pozostaw w lodówce na co najmniej 30 minut. W tym czasie obierz ananasa, pozbądź się stwardniałego środka i pokrój na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Cebulę pokrój w ćwiartki. Następnie nabijaj na patyczki na przemian kurczaka, ananasa i cebulę. Czynność powtarzaj do wyczerpania skalników. Szaszłyki smaż na grillu kilka minut z każdej strony i gotowe!
 Szaszłyki z kurczakiem i ananasem Szaszłyki z kurczakiem i ananasemSzaszłyki z kurczakiem i ananasemSzaszłyki z kurczakiem i ananasemSzaszłyki z kurczakiem i ananasemSzaszłyki z kurczakiem i ananasemSzaszłyki z kurczakiem i ananasem Szaszłyki z kurczakiem i ananasemSzaszłyki z kurczakiem i ananasem

 

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis