Deser z grilla? Czemu nie! Prosty i supersmaczny deser ze słodkich brzoskwiń z grilla jest doskonałym pomysłem na miłe zakończenie wieczoru na świeżym powietrzu. 

Jako dodatek do brzoskwiń świetnie pasują lody, ulubiony serek np. mascarpone lub tak jak u mnie schłodzony jogurt grecki. Można je też posypać orzechami, migdałami lub czekoladą. I pyszny deser gotowy!

Składniki:

  • 1/2 brzoskwini na 1 os. (ja użyłam tych z puszki)
  • serek mascarpone lub jogurt grecki

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie odcedź z syropu i połóż na rozgrzanym grillu dziurką do dołu. Od czasu do czasu obróć aby zarumieniły się z każdej strony. Grilluj przez 7-10 minut. Wyłóż na talerzyki, do każdej połówki, w miejsce pestki nałóż po łyżce z mascarpone, lodów lub jogurtu.

Bartek & Sylwia
Author

SamaSzama to nasz wspólny projekt internetowej książki kulinarnej, która ma pokryć potrawy na cały rok. Liczą się składniki dobrej jakości, świetny smak ale i prostota przygotowania posiłków. Mamy nadzieję, że nasze przepisy Ci się spodobają.

Napisz komentarz