SamaSzama.pl

Pieczona dynia hokkaido

Pieczona dynia hokkaido

Impreza z okazji halloween nie mogłaby się odbyć bez dania z dyni. Na małą przekąskę idealne będą smaczne kawałki pieczonej dyni hokkaido.

Dynię hokkaido można dostać już właściwie w każdym większym sklepie. Jest dużo mniejsza od tej zwykłej a jej atutem jest to, że nie trzeba jej obierać ze skórki. Jest też słodsza i smaczniejsza, szczególnie dobrze smakuje po upieczeniu w piekarniku.

 

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Dynię dokładnie umyj i przekrój na pół. Łyżką usuń pestki i miąższ. Wyczyszczoną dynię pokrój na plastry o grubości około 1,5 cm. W dużej misce zmieszaj kawałki dyni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami, miodem i oliwą. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, aż będzie miękka. Smacznego!

 

Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaido  Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaido Pieczona dynia hokkaidoPieczona dynia hokkaido

 

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis