SamaSzama.pl

Świąteczny tatar z łososia

Świąteczny tatar z łososia

Tatar z łososia idealnie pasuje na świąteczny stół. Najbardziej lubię go w wersji z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Spróbujcie sami!

 

Składniki:

  • świeży filet z surowego łososia
  • łosoś wędzony
  • słoik suszonych pomidorów w zalewie
  • szczypiorek
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • oliwki

 

Sposób przygotowania:

Filet z łososia oczyść i pokrój w małą kostkę. Tak samo pokrój łososia wędzonego. Wystarczy jego niewielka ilość (tak około 1/5 ilości łososia surowego) aby delikatnie złamać smak surowej ryby. W misce zmieszaj łososia, drobno posiekany szczypiorek i suszone pomidory. Przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Następnie dodaj 2-3 łyżki zalewy z pomidorów suszonych. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na talerzu przystrój szczypiorkiem, pokrojonymi oliwkami i pomidorami. Gotowe!

Tatar z łososia Tatar z łososia Tatar z łososia Tatar z łososia Tatar z łososia Tatar z łososia Tatar z łososia Tatar z łososia

To też będzie Ci smakować

Skomentuj przepis